zondag 28 juli 2024

Groetjes met spikkels

Deze kaart lijkt op de kaart uit het vorige blog bericht, maar dan net ietsje anders. Het papier is van de Action. Het papierblok had ik gekocht om dit ijsjes papier. Dat is nu bijna op, maar het overige papier nog lang niet, want die vind ik dan minder mooi. En zo wordt de stapel papier steeds groter.

woensdag 24 juli 2024

IJsjes op je kaart

Ieder jaar maak ik in de zomer kaarten waar ik geld bij stop om ijsjes te kopen. Dit soort kaarten vinden ze altijd leuk om te krijgen. Marianne Design had nieuwe mallen van ijsjes, te leuk om niet te kopen. Ook kocht ik de bijpassende stempels, maar die lieten even op zich wachten, maar ik heb ze nu en meteen gebruikt voor de kaarten. De site kaartjes-inspiratie-challenges-blog.blogspot.com/ # 195 heeft als uitdaging "IJsjes op je kaart", dus daar doe ik aan mee.

zaterdag 20 juli 2024

Hallo zomer!

Met deze kaart doe ik mee aan twee challenges. De eerste challenge is van de-egel.blogspot.com. nr 187. Het thema is een Zomer bingo, waar je een rij uit kiest (foto). Ik koos voor het rijtje zee, strand, parasol. Uit een oude Flow scheurde ik een pagina, waar alle drie de items op staan. De grote parasol, de strandbal en het postzegel frame zijn van Marianne Design, net als de tekst Hallo zomer. De tweede challange is van knutselenkadootjes.blogspot.com met het thema "Wat neem je mee op vakantie", een parasol en een strandbal dus.

dinsdag 16 juli 2024

Workshop: een "leren" mapje met een label.

Dit mapje en label is een workshop project. Een strook bruin dik papier van 27 bij 13,5 cm aan beide kanten 2 keer nat spuiten en 2 keer verfrommelen. De strook glad strijken en er met versafine clair donkerbruin overheen wrijven/deppen en laten drogen. Als het droog is met modgepodge behandelen en in drieen vouwen. Het "leren" mapje is nu klaar. En nu de label, het gebruik van de stempelhulp is nu "verplicht". Volgens de houtbrandtechniek stempel je op de label twee keer met lavinia elements sahara de afbeelding, licht nat spuiten en drogen. Opnieuw stempelen met de donkerbruine versafine inkt. Als laatste werd de achtergrond van de label behandeld met brushpennen: 416, 440, 259.

vrijdag 12 juli 2024

Papieren rompertje.

Een papieren rompertje met sokjes gestuurd naar de ouders van de pasgeboren Veerle. De voorkant is een scrapvel met een plaatje van Eline. Op de tweede foto zie je ook hoe de sokjes (de mouwtjes) zijn vastgeplakt met dubbelzijdig plakband. Deze kleine sokjes, de kleinste die er waren, zijn van de Action. Drie paar in een pakje, de andere sokjes zijn grijs, niet zo leuk voor een babykaartje. Het rompertje is gefotografeerd op rose babymuisjes, het lijkt net echt, maar het is een scrapvel.

dinsdag 9 juli 2024

Een feestelijk hondje.

Deze kaart is voor het zoontje van een oud collega, hij wordt overmorgen 6 jaar. Dat kun je wel zien aan de ballonnen. Het papier is van de Action en de stempel van Craft Emotions. Het hondje is gekleurd met een ecoline brush pen. Met deze kaart doe ik ook mee met de challenge 388 van dutchcardlovers.blogspot.com. Op de kaart willen ze cats en dogs zien, beide mag en alleen is ook goed.

woensdag 3 juli 2024

Beterschap

Bij BoekenVoordeel voor 10 euro een pakketje gekocht, met de sjabloon van een gieter (Dutch Doobadoo), een paper blok en snijmallen van MD. De mallen van deze bloemen heb ik niet gebruikt voor deze kaart, wel andere bloemen van MD. Met de tekst links boven "een bloemetje", wens ik haar beterschap na een enkel operatie.