zondag 3 november 2013

Cake of ijs, dat is de vraag.

Het is dus cake, niet gebakken in  papieren vormpjes, maar  in  ijsbekertjes Gezien in een thuisblad van een supermarkt (weet niet meer welke). Ging prima, 30 min op 160 graden. Bekertjes verbranden niet.
Recept van het beslag is 50 gram boter, 50 gram witte basterdsuiker, 1 ei en 50 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel (geen cakemix) en daar een veelvoud van, ligt  eraan hoeveel je wilt bakken. Bekertjes tot 4/5 onder de rand vullen. Daarna 30 min. op 160 graden in de oven. Na het afkoelen, smeer je boven op de cake een dun laagje glazuur (poedersuiker vermengen met een paar druppels water en roeren tot een dik  papje) en daar strooi je disco dip op. De parapluutjes maken het af.



IJsbekers gekocht bij de C 1000.


4 opmerkingen:

  1. Een leuke tractatie Marlies!

    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jeetje wat grappig het lijkt inderdaad net een ijsje mooi gedaan Marlies.

    gr Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm krijg spontaan zin in cakeijs hihi,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk, dat je mijn blog hebt gevonden en dat je volger bent geworden

      Verwijderen