vrijdag 30 augustus 2024

Pensioen

Voor een oud collega, die 1 september met pensioen gaat, deze kaart gemaakt. Materiaal is van MD en de tekststempel van SU.

zaterdag 24 augustus 2024

Fruitpizza

Een watermeloen gekocht, niet te groot, want moet wel in de pizzadoos passen. Eerst op de bodem een papieren taartkleedje gelegd. Dan een plak meloen snijden en in 6 of 8 stukken verdelen. De "pizza" versier je met stukjes banaan, kiwi, aardbeien, druiven en amandelsnippers. Heel verrassend en lekker, als er gevraagd wordt of je een stukje pizza wil en na het openen van de doos dit ziet.

woensdag 21 augustus 2024

Bloemen en vlinders

Op de rommelmarkt een metalen bakje voor kaarsjes gekocht, maar verandert in een plantenbakje met gestempelde en gekleurde vlinders. Het malletje rechts is van Marianne Design.

zondag 18 augustus 2024

Creaspektakel in Kampen

Zaterdag naar het Creaspektakel in Kampen geweest. In de winkelstraat en kerkplein veel kramen, met op het plein het rad van fortuin, met altijd prijs. Ik won een leuke stempelset van Woezel en Pip. Op dit plein is ook de kerk waar de workshops plaats vinden. Drie workshops inclusief koffie gekocht en kreeg een goodybag. Hierin zat de mini Scor Buddy, daar was ik blij mee, want die had ik nog niet. De eerste workshop was een kerstkaart (mijn eerste voor Kerst 2024) met vierkantjes die je met foam blokjes op de voorbedrukte kaart plakt. De bedoeling is dat je diepte gaat krijgen door bij bepaalde vierkantjes er nog eentje extra op te plakken, maar dat vond ik een beetje tegenvallen. Ik heb het bij 1 laag gehouden en het geeft een beetje een tegeltjes effect.

zondag 11 augustus 2024

Schudkaartjes

Mijn nichtje van 8, zag het leuke schudmateriaal van Screapfever en wilde daar ook wel een kaart meemaken. Zo gezegd zo gedaan en met een beetje hulp van mij, ging dat prima. We gebruikten de mal (CR 1610) en de vensters (LR 0045) van MD. Zoals je ziet houdt ze van paarden, dus met deze stempel (gestempeld met de stempelhulp) werd de eerste kaart gemaakt. Op de tweede kaart zijn de fruitstickers van de Hema geplakt. De opdracht bij knutselsenkadootjes.blogspot.com deze maand is (tot 30 augustus), een schudkaart maken. Op hun site heb ik deze kaart geplaatst.

dinsdag 6 augustus 2024

IJsjes, maar dan anders

Een ijshoorntje (Lidl) verpakt in een doorzichtig puntzakje (Xenos) waarin ik ijsgeld heb verstopt. De gekleurde spekjes (Wibra) zijn de ijsbolletjes. Aan het zakje een labeltje van een ijsje, gemaakt met de mallen van Marianne Design bevestigd. Bij de Jumbo had ik ijsbakjes gekocht en daarin cupakes gebakken. Gaat prima, verbrand niet. Lekker met slagroom en aardbeien en de cake was ook handig om de cocktailprikkers in te steken.

donderdag 1 augustus 2024

Ananas verrassing

In de winkel zag ik deze ananas lipgloss liggen en dat werd de basis voor deze tropische verrassing. De bril kocht ik bij Xenos net als de cocktail prikkers, die de "mond" voorstellen. De papiertjes met anannas kwamen uit de voorraad. En de 10 euro had ik keurig verstopt, door er een sweet labeltje van te maken.