dinsdag 25 juni 2024

Grafiet kaart met Lavinia stempels

In deze workshop maakten we een kaart met de grafiet techniek. Eerst stempelen met de Lavinia stempels (vleugels gemaskerd). Dan ga je boven de kaart met je grafietpotlood (6B) over de zeef (theezeef kan ook) raspen, resultaat allemaal zwarte stipjes op je kaart. Deze ga je uit wrijven met je vinger of met de doezelaar. Daarna pak je de speciale lineaal en maak je rondjes met een fineliner en maak je met de electrische gum het rondje wit. De rand weer aanzetten met grafiet en met de doezelaar vervagen. Alleen nog even met haarlak sprayen en de kaart geeft niet meer af. Als laatste zwart matten en op een witte kaart plakken.

woensdag 19 juni 2024

Jarig hondje

Met deze kaart doe ik mee met de challenge # 185 van de-egel.blogspot.com. De opdracht is, maak een kaart met de volgende sketch (zie foto) en met thema huisdier. Het is een vrolijke hond met slingers (stempel Craft Emotions) geworden. Gekleurd met viltstiften en brushpennen. De sketch heb ik gedraaid, anders paste het hondje niet op het papier. Het papier is van Craft sensations (Action). Aan de balonnen heb ik een draadje geplakt, om het wat echter te laten lijken.

zondag 16 juni 2024

Twist pop up kaart

Twist pop up kaarten zag ik regelmatig op Pinterest en het lijkt ingewikkeld, maar dat valt erg mee. Crealies verkoopt ook een mal, waar je een twist pop up kaart mee kunt maken. Maar ik heb een workshop gevolgd, waar we deze kaart, zonder mal te gebruiken maakten. Het is even nauwkeurig meten, rillen, vouwen en vastplakken. En dan vouw je de kaart open en dat geeft echt een wow effect!!

vrijdag 7 juni 2024

Workshop - kaart

Deze workshop kaart heb ik gestempeld met de stempels van Aallandcreate (foto) op aquarelpapier van Craft Emotions en gekleurd met ecoline brushpennen (+ waterpen), met hier en daar een goud accent. We kregen er een witte kaart bij, maar deze kaart was wel erg wit en paste er niet zo goed bij. Thuis op zoek naar ander papier en vond ik dit gestreepte karton (Action), wat er goed bij paste.