dinsdag 28 februari 2017

Vetplantje van Stampin Up

Vorig weekend op de beurs in Hardenberg bij Stampin Up (workshop) dit vetplantje gemaakt. De 7 blaadjes waren al door Ellen uitgestanst uit groen papier. Met groene inkt de randen gesponst en gekruld. Daarna op elkaar geplakt en m.b.v een yzerdraadje het "plantje" in de oasis gestoken, in het kleine stenen potje.



donderdag 23 februari 2017

Opkikkertje

Een kleinigheidje voor een patient (afgelopen week 2 keer geopereerd). Een  klein bruin  papieren zakje (7 bij 11,5 cm.) bestempeld met een achtergrond clear stempel (Kars). In het zakje zit de mal met de tekst van opkikkertje (Crealies). Deze is 1 keer gebruikt om de tekst uit te stansen. Deze tekst heb ik achter het papieren kikkertje (Marianne Design) geplakt.



zondag 19 februari 2017

Nijntje en haar vriendjes - als tractatie

Vorig jaar deze tractatie gemaakt voor een driejarige. Volgende maand wordt hij vier en dan plaats ik de volgende tractatie  iets met auto's.....
De basis is een Doeboek van Nijntje. In het boek wordt gekrast, getekend,  etc en dan verdwijnt het in de oud papierbak, Maar eerst heb ik de figuurtjes die nog goed waren, eruit geknipt en op stevig papier geplakt. Aan de achterkant is dus een doosje rozijntjes geplakt, waardoor de figuurtjes kunnen blijven staan.





vrijdag 10 februari 2017

Hollands gebak, workshop van de Taartenshop.

Vorige week zaterdag in de leukste Taartenshop in Ommen Hollands gebak gemaakt.
Het begon om 12.30 en duurde tot 16.30.  Op de eerste foto zie je dat  de cake's al gebakken zijn. Dus we (5 deelnemers) konden meteen aan de slag. Op de laatste foto zie je wat we allemaal gemaakt hebben: een mokkaschnitt, 2 reuze mergpijpen, 2 kasteeltjes, 2 hazelnootschuimgebakjes, en een slagroomtaartje en 2 bavaroise gebakjes (deze staan niet op de foto).


In de gebaksdoos, zitten de cakes en 4 schuimpjes. Je plakt 2 schuimpjes op elkaar en de creme   smeer je bovenop en rondom en daarna rol je het gebakje door de bak met hazelnootkrokant.
De mokkacreme voor de schnitt (zie je linksboven op de foto) heb  ik  zwierig...  op de cake gespoten, versierd met koffieboontjes en nootjes.



De twee kasteeltjes, bestaan uit een stukje vierkante cake, doormidden gesneden en besmeert met creme en jam. De creme wordt ook rondom gesmeerd, zodat het marsepein, die je er rondom heen hebt gevouwen blijft plakken. De hoeken vouw je naar het midden en versier je met een hartje.
Het smaakte allemaal prima, maar een gedeelte verdween wel in de diepvries.



vrijdag 3 februari 2017

Felicitatiepost: fijne dag en een xylofoon envelop

Vorige week vrijdag werd Tim 1 jaar en heb ik deze kaart en envelop gemaakt.
De ansichtkaart van de vosjes was de basis kaart, wit gemat en op een bruine kaart geplakt, touwtje met een vosjesbedeltje (gekocht op de Hobbybeurs, je betaalt per gram) en fijne dag (stempel van Crealies). om de kaart geknoopt.  Van een vel dun karton een kado envelop gemaakt en daar stroken gekleurd papier (de korte kant rond geponst) opgeplakt en vastgezet met splitpennen: een xylofoon dus (gezien op Pinterest)