vrijdag 10 februari 2017

Hollands gebak, workshop van de Taartenshop.

Vorige week zaterdag in de leukste Taartenshop in Ommen Hollands gebak gemaakt.
Het begon om 12.30 en duurde tot 16.30.  Op de eerste foto zie je dat  de cake's al gebakken zijn. Dus we (5 deelnemers) konden meteen aan de slag. Op de laatste foto zie je wat we allemaal gemaakt hebben: een mokkaschnitt, 2 reuze mergpijpen, 2 kasteeltjes, 2 hazelnootschuimgebakjes, en een slagroomtaartje en 2 bavaroise gebakjes (deze staan niet op de foto).


In de gebaksdoos, zitten de cakes en 4 schuimpjes. Je plakt 2 schuimpjes op elkaar en de creme   smeer je bovenop en rondom en daarna rol je het gebakje door de bak met hazelnootkrokant.
De mokkacreme voor de schnitt (zie je linksboven op de foto) heb  ik  zwierig...  op de cake gespoten, versierd met koffieboontjes en nootjes.



De twee kasteeltjes, bestaan uit een stukje vierkante cake, doormidden gesneden en besmeert met creme en jam. De creme wordt ook rondom gesmeerd, zodat het marsepein, die je er rondom heen hebt gevouwen blijft plakken. De hoeken vouw je naar het midden en versier je met een hartje.
Het smaakte allemaal prima, maar een gedeelte verdween wel in de diepvries.



2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit
    Marlies bedankt voor kaasplankje ben er blij mee had ik nog niet.
    groetjes Annette

    BeantwoordenVerwijderen