donderdag 31 maart 2016

Opkikkerkaartje

Deze kaart kreeg ik van Jeannette, n.a.v mijn staaroperatie afgelopen dinsdag. Ik vind dat oog heel toepasselijk. Ze had een workshop van Liesbeth Fidder gevolgd in Rotterdam. Het kaartje is van ATC formaat en er zijn 7 technieken gebruikt, deze technieken staan allemaal vermeld in het boekje van Liesbeth. Voor het wit van het oog is de chloortechniek gebruikt. Liesbeth ken ik van de winkel en workshops van Art Journey.




Voorkant


Achterkant

maandag 28 maart 2016

Paastractatie

Aan de verzorgsters in een verzorgingshuis heb ik dit mandje met inhoud gegeven.  De chocolade eitjes zijn verpakt in een dubbelgevouwen labeltje, gemaakt met de pons van Stampin-up. De foto's spreken voor zich. Het papier komt uit een blokje papier van de Wibra.





zaterdag 26 maart 2016

Kinderpaaskaart

Tweede kinderpaaskaart gemaakt met de gehaakte eiermutsen. Tape is van de Lidl en nu zie je ook het stickervel (Hema), waar ik de ogen en brilletjes vanaf gehaald heb. Ook bij deze kaart chocolade eitjes meegestuurd. Vrolijk Pasen is uitgestanst. (Bij blogbericht 22 maart, vind je de site van het patroon van de mutsjes).





donderdag 24 maart 2016

Gehaakte eiermutsen kaart

Eergisteren liet ik de gehaakte eiermutsen zien en vandaag plaats ik de kaart die ik er mee gemaakt heb. De papieren eieren (ik bleek papier te hebben in dezelfde kleur als de eierschaal) versiert met stickers van de Hema. Als je de kaart opent is er nog een verrassing in de vorm van chocolade eitjes. Het washi tape is van de Lidl. Mijn nichtje belde om te bedanken en ze had al veel plezier  van de mutsjes voor haar poppen. Dat kan ook. Een multifunctioneel mutsje dus.





dinsdag 22 maart 2016

Gehaakte eiermutsen

http://marietjeshobby.mysites.nl/mypages/marietjeshobby/534303.html. Is de pagina waar je het haakpatroon van deze eiermutsjes vindt. In ongeveer 20 minuten heb je een mutsje gehaakt. Ik heb geen pompon gemaakt, maar deze bolletjes erop geplakt, dat blijft prima zitten. In volgende berichten laat ik zien wat ik met deze eiermutsjes heb gedaan.



zondag 20 maart 2016

Paasworkshop met diner

Net als vorig jaar, blogbericht, 22 maart 2015, organiseerde het restaurant samen met de bloemist een groenworkshop met diner.
Om 6 uur, een groen (heel toepasselijk) welkomsdrankje, waarna de workshop begon. De basis is een houten kistje, Waar de takken,  bloemen en bolletjes, zo verwerkt worden dat het een hoog en recht werkstuk wordt, en opgevuld met mos en nepeieren. Om half acht begon het driegangen diner, waar ik van het dessert een foto heb  gemaakt, een stroopwafelparfait.






donderdag 17 maart 2016

Gehaakt paasnetje

Dit gehaakte netje gevuld met piepschuim eieren van de Wibra, ze zijn beplakt met gekleurd vloeipapier. Een paar gekleurde veren  hier en daar in het netje gestoken.







maandag 14 maart 2016

Paashaakwerkje

Een geel hoesje gehaakt om een glazen babyvoedingspotje, alvast voor de Pasen. Vorig jaar, blogbericht 26 oktober, had ik net zo'n hoesje gehaakt, met oranje garen voor Halloween. De chocolade eitjes zijn van de Lidl.


vrijdag 11 maart 2016

Sea Card

De technieken op deze kaart  spreken voor zich; sponsen (2 kleuren), stempelen en het zeepaardje is goud geembosd. Het is een felicitatiekaart geworden voor een nieuw huisje aan zee. Het labeltje kun je gebruiken voor de reservesleutel.



maandag 7 maart 2016

Chocoladeletter met babymuisjes

Op de foto ontbreekt de fohn. Door de warme lucht van de fohn gaat de bovenste laag wat smelten en strooi je de babymuisjes op de letter, aandrukken en daarna in de koelkast weer hard laten worden. Op het ouderwetse papieren vleesschaaltje leg je een papieren kleedje met de gepimpte chocoladeletter.




zaterdag 5 maart 2016

Rompertje met stropdas

http://angelshandmadewithlove.blogspot.nl/2014/08/rompertje-met-stropdas-haakpatroon.html.

Op deze blog vind je het patroon van het  gehaakte stropdasje. Op mijn vorige bericht had ik gemeld dat ik er nog op zou terugkomen. Bij dit stropdasje moet je zowel steken meerderen als minderen, meerderen is makkelijk, maar steken minderen had ik geen idee hoe dat moest, maar via een filmpje op Youtube lukte het. Ik heb het dasje ook nog een keer omgehaakt, ziet er dan netter uit.