zondag 31 januari 2016

Baby kaartje

Nog een baby felicitatiekaartje. Eendje komt  uit een knipvel van Eline en de rennende eendjes zijn gestempeld.


zaterdag 30 januari 2016

Tim is geboren

Vandaag en morgen laat ik 2 baby felicitatie kaartjes zien.
De eerste is gemaakt met behulp van de mallen van Eline Pelinkhof en het boekje Eline 's babies. (Een boekje met verschillende papiertjes, plaatjes en randjes wat op elkaar is afgestemd) Een setje van jaren geleden,






maandag 25 januari 2016

Papieren rompertje met sokjes

Een pakketje op de beurs gekocht, de sokjes zijn van de Zeeman of Hema. Door het pakketje te kopen heb je het patroon. en de beschrijving. Maar het patroon was vreselijk slordig getekend, Ik plak altijd papieren patronen op het goede papier met fotolijm, want  dan kun je na het uitknippen het patroon weer makkelijk verwijderen De sokjes plak je vast met dubbelzijdig plakband, ook weer makkelijk los te maken.
Het is een kadootje voor mijn nichtje, ze is vandaag uitgerekend.



woensdag 20 januari 2016

dinsdag 19 januari 2016

Kindermuts met giraf

Gisteren de eerste muts, vandaag nummer twee met de kop van een giraf en morgen de laatste muts.



maandag 18 januari 2016

Gebreide kindermutsen

Bij de wolwinkel, een pakketje gekocht van een  bolletje wol met een knuffeltje.  De kleur van de wol is erg goed afgestemd op het pluche koppie. De muts gebreid (dat ging lekker snel) en in elkaar gezet. Aan het, in dit geval een hondje zitten 2 linten, deze steek je weg in de punt van de muts. Dan steek je de linten door een rubberen knoop, waarna je ze aan elkaar knoopt.
De volgende dagen laat ik nog 2 mutsen zien.



woensdag 13 januari 2016

Warme Winter Groet

Dit wintergroetje, is gemaakt van een pakketje, gekocht op een hobbybeurs. Zo krijg je je ideeen en de patroontjes om te bewaren. Als je goed naar het uiltje kijkt, zie je dat hij/zij geen snavel heeft, Vergeten. Wat ik niet vergeten ben,is om een theezakje aan de binnenkant te plakken. Vandaar de titel "Warme" Winter Groet.




donderdag 7 januari 2016

IJsbeeldenfestival 2015 in Zwolle

Onderwerp van het festival is Journey through a frozen world. Nog tot 24 januari te zien in de NS Loods in Zwolle. Makkelijk te bereiken, het is achter het station.
Om het nu op de blog te zetten leek me wel toepasselijk met al het bevroren ijs en ijzel in de noordelijke provincies.

Bij iedere foto zet ik de tekst, die ook in het gidsje staat. Voor de bouw van de sculpturen is in totaal 275.000 kilo ijs gebruikt en is er 275.000 kilo sneeuw geproduceerd. Er heerst een constante temperatuur, die gelijk is aan de temperatuur in een diepvrieshal, -10 graden,


De Verenigde Staten, maar dan net even anders.


 De vallei der koningen in Egypte


Eeuwige liefde in de Taj Mahal in India


 Op ontdekkingstocht over de Noord en de Zuidpool.


 De Big five and more in Afrika



Sumoworstelaars in Japan.

vrijdag 1 januari 2016

Gelukkig Nieuwjaar

Van de strip Jan,Jans en de kinderen uit de Libelle heb ik een zigzag kaart gemaakt, afm. 18 bij 5,5 cm, door de pagina in delen te knippen, en in de goede volgorde op te plakken.