vrijdag 2 december 2016

Pepernoten Arretjescake

Tot en met 5 december plaats ik iedere dag een berichtje, wat met Sinterklaas te maken heeft.

Op de blog van BabbeBora las ik het recept van een pepernoten arretjescake.
Als je arretjescake zegt, gaan bij heel wat mensen de ogen glimmen, want het is wel een beetje jeugdsentiment. Ik ken nog het recept dat in plaats van boter diament vet werd gebruikt. Was wel erg machtig....

Recept van BabbeBora:
150 gram roomboter smelten.
Mengen met 150 gram donkerbruine basterdsuiker en 60 gram cacao.
In de magnetron een reep melkchocolade van 200 gram smelten en erdoor roeren,
En als laatste schep je 200 gram pepernoten (kruidnoten) door het mengsel.
In een vorm scheppen en 2 uur in de koelkast zetten.
Zoals je leest komt er geen ei aan te pas.

Het resultaat is erg lekker en  de cake is  gefotografeerd op een Sint schaal van Blond.

2 opmerkingen: