maandag 30 november 2015

Gehaakte Pietjes


Deze Zwarte Pieten gehaakt op de avond dat ik naar het haakcafe ga. Allereerst gekleurde mokken kopen bij de Hema, 5 voor 1 euro.  Voor de Pietjes ongeveer 40 lossen haken en daarna 6 a 8 rijen halve stokjes met zwart garen (haaknaald 3), iedere rij haak je 1 half stokje extra,omdat de beker naar boven wijder wordt. Daarna met een andere kleur nog eens 4 rijen halve stokjes. dat is de baret van Piet. Het witte randje haak je op de volgende manier: 1 vaste, 1 half stokje, 1 stokje, 1 half stokje en weer 1 vaste.Twee steken overslaan en in de derde insteken en weer 1 vaste etc haken. 
Het Pietje schuif je om de beker. Je maakt het verder af, door de veren in de baret te steken, wiebeloogjes en een mondje van rood vilt op te plakken, 
De beker vul je met pepernoten.


woensdag 25 november 2015

Koekiemonsterpietjes

Deze blauwe koekiemonsterpietjes heb ik eerder op de blog gezet, maar dan als verjaardags-kikker-tractatie, zie blogbericht 14-11-2013. Bij de Hema heb ik deze letterstempels gekocht, verpakt in een bol.


Voorkant, 



Achterkant






Deze koekiemonsterpiet samen met een Sintpuzzeltje (Action), stickervel en een kaartje opgestuurd. Sint komt niet alleen via de schoorsteen binnen, maar ook via de brievenbus.







.

zondag 22 november 2015

Het Sintstraatje van de Action.

Schoenkadootje:
Drie huisjes a 1 euro gekocht bij de Action, ze waren gevuld met elk 3 Sinterklaasjes,
Nu heb ik elk huisje gevuld met kleine dingetjes: zoals sokken, 1 chocolade Sint (waar al die anderen zijn gebleven, ik zou het niet weten, vraag maar aan de Snoeppiet), pepernoten, klein chocolade lettertje, een kartonnen nepdropje, waar een echt dropje in zit (vorig jaar ook gemaakt) en haarknipjes. Via internet had ik knipjes en materiaal gekocht om wat haarknipjes te maken.
Al met al is het een propvol huisje geworden, wat precies in de schoen past...........










dinsdag 17 november 2015

Chocoladeletter

Aankomende weken zet ik Sint kadootjes en surprises op de blog.
Te beginnen met de chocoladeletter, ingepakt in wit papier, waar ik geblokt papier en blauw lint om heen plakte.
Jurk en tekst (is 1 stempel, gekocht op marktplaats) afgedrukt op een wit labeltje. Nog een keer gestempeld maar nu op het geblokte papier en uitgeknipt. Om het wat levendiger te maken, gekleurde stipjes op de witte blokjes gezet.
Op de bus gedaan, een letter weegt natuurlijk wel iets meer dan 1 postzegel en voor dat bedrag had ik nog 2 letters kunnen kopen. Maar zo iets in je brievenbus vinden blijft natuurlijk leuk.

zaterdag 14 november 2015

Bruine Pietjes

Vorige week maakte ik foto's van de eikeltjes met baret en kreeg een idee voor een volgend blogbericht. Ik transformeerde ze met veertjes en wiebeloogjes tot Bruine Pietjes, en fotografeerde ze tussen de pepernoten.



zondag 8 november 2015

Gehaaktje mutsjes voor eikeltjes

Vorig jaar had ik ze al gezien op Pinterest en nu ik toch naar het haakcafe ga, dacht ik nu ga ik ze maken. Het is zo klaar. Je begint met een magic loop. Nog nooit van gehoord maar met een filmpje op Youtube lukte dat goed. Hoe je het verder haakt staat in de beschrijving.






donderdag 5 november 2015

Herfst-onderzetters

Deze 6 onderzetters heb ik een aantal jaren geleden gemaakt. In de tijd dat er veel met servetten werd gewerkt. De blank houtenonderzetters, zijn beplakt met de bovenste laag van een servet met herfstbladeren. Gelakt-geschuurd opnieuw gelakt met matte lak enz., zodat je een mooie beschermlaag krijgt.