maandag 28 september 2015

Washi tape versierd tasje

Een klein bruin papieren tasje bestempeld en beplakt met washi tape. Het kadootje is een klein doosje ingepakt in rose vloeipapier, de kleur rose komt terug in de washi tape

Voorkant
Zijkant
Andere voorkant

donderdag 24 september 2015

Efteling

Deze Efteling kaart gemaakt voor familie die 3 dagen naar de Efteling gaan, Gisteren, vandaag en morgen. De data zie je ook op de kaart. Ik heb gebruik gemaakt van 2 kalenderbladzijden. De kaart is daarom ook zo groot geworden, want de bladzijden moesten erop passen. Op de overzichtsfoto kun je zien wat ik allemaal verzameld heb over de  Efteling, om  in een kaart te kunnen verwerken. O.a. sprookjesboeken van de Efteling, gekocht op rommelmarkten. Zo is de voorkant van de kaart  een pagina uit sprookjesboek van Hans en Grietje.





De figuurtjes, in de binnenkant en op de achterkant van de kaart zijn geknipt uit een agenda en verjaardagskalender, nu afgeprijsd te koop.Op de linkerkant bruine kleine zakjes geplakt  waar wat ingestopt is. Aan de veiligheidsspelden hangen kartonnen labeltjes van de verpakking van ontbijtkoek.





Achterkant


zondag 20 september 2015

Kaart-kadoo met boekenlegger

Bij deze felicitatiekaart is het duidelijk wat de voorkant is, dit in tegenstelling met de kaart in het vorige blogbericht. En het is ook duidelijk wat het is. Een boekenlegger. De achtergrond heb ik zelfgemaakt door teksten te typen op de computer en uit te printen. Cupcakejes er tussen gestempeld en inkleuren met de kleuren van het vilten cupcakeje. Het is een pakketje van de Vrolijke Vilt Vriendjes. Sla je de kaart open dan zie je de rest van de boekenlegger, deze donut leg je tussen de bladzijden van het boek.


Voorkant




Binnenkant van de kaart met een donut.




zondag 13 september 2015

Kaart-kadoo met knisperdoekje

Ik had een knisperdoekje in de vorm van een cupcake bij de Hema gekocht en daar wilde ik een kaart meemaken. Copietje gemaakt, zodat ik een patroon had. De cupcake nagemaakt van papier in iets andere kleuren. De papieren cupcake op de voorkant van de kaart geplakt op een ovaal taartkleedje van papier en de andere helft van het taartkleedje op de achterkant geplakt en daar het knispercupcakje op bevestigd. Achteraf had ik het knisperlapje beter aan de binnenkant kunnen plakkern. want nu was het  niet duidelijk wat de voor- en achterkant van de kaart was.




dinsdag 8 september 2015

Push Pops Kit - tractatie

Bij de HEMA een doosje met 6 push pops kit gekocht + het voorbeeld boekje. Een leuke tractatie om voor kinderen te maken, maar ook zeer geschikt als toetje. Ik heb een bijtje gemaakt na het voorbeeld. Je drukt cirkels uit gewone en chocolade cake, om en om. Wiebeloogjes en vleugels opgeplakt en cocktailprikkers zijn de voelsproeten. De tweede die ik maakte bestaat uit laagjes  cake, griekse yogert (ik had geen slagroom) en aardbeien. Met het plastic staafje duw je de cake naar boven om op te eten. Je kunt ze steeds weer opnieuw gebruiken en er zit een standaardje bij waar je de kits in kunt zetten.



vrijdag 4 september 2015

Tulpenkaart

Deze kaart heb ik in 2010 op het Art Specially Event gemaakt. Nu, in 2015, heb ik er een felicitatiekaart van gemaakt, door Gefeliciteerd, rechtsboven te stempelen en te matten met een groen randje. Ik zocht naar het juiste groen en al zoekend kom ik dan toch weer terecht bij mijn voorraadje verfstaaltjes van de bouwmarkt. Op maat gesneden en op een dubbele witte kaart geplakt.en aan de binnenkant nog een keer deze stempel afgedrukt.