zaterdag 29 augustus 2015

Washi tape verjaardagskaart

Een vierkant stukje karton beplakt met  stukjes gescheurd washi tape, (Action)  Deze kaart  doet mee aan de washi tape challange van Miranda. De stukjes tape  zijn kris kras opgeplakt, (dat idee kreeg ik toen ik de kaart op de blog van Miranda zag : 20 augustus) het is nu een soort inpakpapier geworden. Lintje (Wibra) erom en  gefeliciteerd (CreaLies) op een labeltje gestempeld. De hoekjes rond geponst en de randen met inkt blauw gemaakt. Het "kadootje": met 3d tape op de vierkante kaart geplakt.





Gebruikte materialen

maandag 24 augustus 2015

Condoleance kaart

Deze kaart komt uit het pakketje Borduren op papier: condoleance kaarten, van Erica Fortgens.
Eerst de gaatjes prikken en daarna met zacht groen geborduurd (de takjes zijn geborduurd met de steelsteek).




donderdag 20 augustus 2015

Nog meer ijsjeskaarten

Opnieuw 2 kaarten met ijsjesstempels gemaakt, nu  eentje in een wat grotere variant.
Op de kaart heb ik enjoy gestempeld en dat staat voor het geld wat ik erbij gestopt heb om ijsjes te kopen. Maar niet in alle kaarten, heb ik dat gedaan (sorry Jeannette). De gekleurde ovalen en rechthoekjes zijn gekleurde stickers van de Hema, door er gaatjes in te ponsen krijg je een soort standaardje voor de ijsjes.




zondag 16 augustus 2015

IJskaarten

De ijsstempels zijn niet zo groot, daarom  heb ik er kleine kaartjes mee gemaakt, afmeting: 10 bij 6,5 cm. Op verschillende kleuren papier gestempeld, uitgeknipt en daar kleurige ijsjes van samengesteld. De kaartjes hadden ook deze afmeting, omdat  ze in het kleine bruine zakje moesten passen.




De tweede kaart gefotografeerd, met rondom allerlei soorten teenslippers. In mijn voorraad hobbymateriaal kwam ik er steeds meer tegen.en vond het wel leuk voor een foto. De linksboven oranje slippers zijn van marsepein, de blauw zijn gummen, verder stempels,  knoopjes en de bruin/rode slippers zijn uitgeponst (ook gebruikt op de vakantiekaart).


donderdag 13 augustus 2015

Druiven egeltje

Uit het zelfde boekje (waar ik ook de tomaten-insect uitgehaald heb) maakte ik nu van een peer, een egeltje. Maar als je even googeld op egel-peer-druiven, slaan de egels je om de oren.
Aan de onderkant een stukje peer afsnijden, zodat het stevig ligt, de voorkant schillen. En met cocktailprikkers prik je rondom de druiven in de peer, de  2 oogjes zijn rozijntjes



Voor en achterkant van de egel


zaterdag 8 augustus 2015

Festival der Zoete verleidingen.

Drie dagen, te beginnen bij donderdag, was het Festival dit jaar voor de vierde keer in Sleen, met ruim honderd kramen. Donderdag was het erg warm, maar deze eerste dag heb je wel de taartwedstrijd met 19 deelnemers. En dat wilde ik niet missen. Alle taarten waren gefotografeerd (foto) en stonden op een lange tafel. Om 2 uur  kocht je een kartonnen taartpunt, die je om half vier in kon wisselen voor een echte taartpunt. De opbrengst was voor KIKA. De prijswinnaar werd bekend gemaakt door Rutger, de winnaar van de eerste uitzending van Heel Holland Bakt.



 Dit is niet de winnende taart.

.
Heeft niets met eten  te maken, maar er was een kraam met andere verleidingen, Stempels in een leuk doosje. Van deze vogelstempels 3 labeltjes gemaakt.



Hier staat Fruite Breeze Lemonade, verrassing maar was gewoon vlierbessen limonade. Ik heb een flesje  gekocht en met Spa rood is dat lekkere combinatie.  En de nougat was ook niet te versmaden.

maandag 3 augustus 2015

Doos Droste flikken met Delfstblauwe tegelwijsheden

Deze doos met Droste flikken, (een speciale uitvoering, een wat grotere doos) heb ik gemaakt voor mijn zus en zwager, voor hun trouwdag (39 jaar). De Delftsblauwe tegelwijsheden uit een boekje geknipt (rommelmarkt) en er een compositie van gemaakt. Omdat het om Hollandse spreuken gaat heb ik het in rood-wit-blauw papier en washi tape uitgevoerd.