donderdag 30 juli 2015

Insecten-crackers

Het idee voor deze insecten-crackers  haalde ik uit een bibliotheekboekje (naam niet onthouden) met allerlei fruit en groente tractatie's.

De ondergrond zijn crackers (doorsnede van 9 cm.) en besmeer je met roomkaas/smeerkaas, net wat je in huis hebt. Daarop leg je 3 cherrytomaatjes/snoeptomaatjes, waar je een klein stukje van hebt afgesneden zodat ze beter blijven liggen. Twee plakjes komkommer, waar je ook stukjes van afsnijdt, zijn de vleugels. De voelsprieten zijn zoute stengels. Het groen zijn fijngesneden slablaadjes.

Deze insecten staan leuk als een klein hapje op de tuintafel en als kindertractatie. Wat dat laatste betreft las ik een artikel in het AD, dat je met dit kleine fruit (druiven/tomaatjes) uit moet kijken met kleine kinderen, want tijdens het kauwen kan het makkelijk in het verkeerde keelgat schieten, adv: even doormidden snijden.


Zaterdagmiddag heb ik ze gemaakt en voor de foto achter  elkaar geplaatst. Op de achtergrond hoorde ik op de radio  de Tour de France. En zo achter elkaar lijkt het net een race, dus vandaar de 2 zoute stengels als finishlijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten