donderdag 28 augustus 2014

Holland kaart

Hoe ontstaat nu een kaart, ik geef de beschrijving van begin tot het eind. Op een boekenmarkt, kocht ik een boekje, met het idee om de kaft als achtergrond voor een Holland kaart te gebruiken. Even dacht ik nog het boekje zonder kaft in de kaart te plakken, om zo een boekkaart te maken. Maar na het lezen van de inhoud zag ik daar van af.
Nederland, in het blauw uitgestansd, met de big shot en zo opgeplakt dat je de tekst nog een beetje kunt zien. Ik wilde een felicitatiekaart maken, dus de mallen van de tulpen (tulpen 3d opgeplakt) kwamen hier goed van pas + een labeltje met gefeliciteerd gestempeld. De kaart gemat met pagina's uit het boek, onderste boven geplakt, bewust gedaan, het gaat om de letters en niet om de woorden. Wat is nog meer Hollands, grachtenhuisjes dus. Dan wordt het link, stempelen op een kaart, die bijna af is. Ging dus ook mis. ik had iets blauwe inkt aan de vinger,  dat kwam op de kaart terecht, (was ook al  laat op de avond). Om dat te verbloemen werd er een huisje over heen gestempeld en om het weer in balans te brengen nog maar meer huisjes gestempeld. Bovenaan en onderaan de kaart  gestreepte strookjes geplakt, deze zijn uit de achterkant van het boek gesneden. De achtergrond op een blauwe kaart geplakt, met rondom een randje van 0,5 cm en klaar is de kaart.

donderdag 21 augustus 2014

Technieken 6, workshop Art Journey

Afgelopen zaterdag  6 tags en een mapje gemaakt bij Art Journey.We kregen een beschrijving erbij, om achter de tag te plakken. Voor de blog heb ik dat nog niet gedaan, maar de tag er naast gelegd, zodat je kunt lezen welke techniek gebruikt is.









maandag 18 augustus 2014

Aardbeien en koekjes geloomd

Op dit kleine papieren schaaltje (gekocht op het Festival der Zoete verleidingen) geloomde aardbeien en amerikaans oreokoekjes gelegd. Het voorbeeld (via youtube) is van Eveline Maureen en ze noemt de zwart/witte koekjes poppenkoekjes.

woensdag 13 augustus 2014

Loom vlinders


Vlinders gestempeld op een kartonnetje en met potloden ingekleurd. Op deze kaartjes de haarknipjes met de geloomde vlinders (via youtube Eveline Maureen) bevestigd. Opgestuurd naar de nichtjes en ze waren er blij mee.


zondag 10 augustus 2014

Festival der Zoete Verleidingen en make and take bij Art Journey.

De afgelopen 3 dagen was in.Sleen het Festival der Zoete Verleidingen. Op donderdag, de eerste dag was er de taartenbakwedstrijd. De juryvoorzitter was de winnaar van vorig jaar, van Heel Holland bakt, Rutger.
De taarten werden per punt verkocht, aan het publiek voor 2,50. De opbrengst gaat naar de Stichting jarige Job.



En als je dan toch in Sleen bent, had Art Journey voor vriidag en zaterdag  make and takes georganiseerd. Deze bladwijzer heb ik gemaakt.
Strook karton dubbel vouwen, de bovenkant nat spuiten. Bister erop strooien. Laten drogen. Twee distels en flower tekst met versamark  gestempeld en zwart geembosd, Met een stencil wat vage tekst met destressinkt aangebracht en de zijkanten met 2 kleuren  gesponsd.



dinsdag 5 augustus 2014

Verjaardagskaart

Voor- en achterkant van de felicitatiekaart, zijn correspondentiekaarten van de Hema. De achterkant is gestempeld met een stempel van Impression Obsession, een stempel die ik vaak gebruik. Zo maak je je eigen ansichtkaart en hoef je niet altijd een dubbele kaart te gebruiken.
De balonnen stempel is van Hero Arts en de achtergrond is weer de binnenkant van een envelop (ING).
Met de perforator rondjes gemaakt en met 3d kit opgeplakt, zo lijkt het of de confetti op de kaart is gestrooid.

Op internet las ik een keer een berichtje, waar iemand vroeg waar je een poscard stempel kunt kopen. Ik kon haar verder helpen, door haar het adres van Posthumus in Amsterdam te geven, waar ik deze stempel kocht.