vrijdag 29 november 2013

Schoenkado - Foplolly

Bij de Zeeman, een doosje met foam onderdelen van dierfiguren (olifant, tijger en leeuw) met stokjes en wiebeloogjes gekocht.Tijger gemaakt, op de achterkant een chocolademunt geplakt, zakje erom met een krullintje dichtgeknoopt en klaar is je foplolly.





donderdag 28 november 2013

Schoenkadootjes

Vilten broche van de mijter van Sinterklaas, de roe en de staf kant en klaar gekocht.
De kikker is eerder op de blog gezet en dan als schooltractatie.
En de leeuw is een neplolly, morgen meer daarover.


maandag 25 november 2013

De Zwarte Pieten

De klimmende Zwarte Pieten van de Bijenkorf in Amsterdam blijf ik leuk vinden, als het even kan ga ik naar ze kijken en afgelopen zondag was het weer zo ver.



donderdag 21 november 2013

Groen workshop

Gisteravond, een groen decoratie gemaakt. De houten bak van  43 bij 43 cm. is de basis van het werkstuk. Het wordt heel stoer door de grote bamboestokken die, zowel verticaal als horizontaal  gebruikt worden. Verder zijn er 5 chrysanten en een ameryllis  in verwerkt.  De gedroogde bereklouw geeft op de foto schaduw op de wand.







maandag 18 november 2013

Tractatie voor de juffen

Vorige week de tractaties voor de klasgenootjes en vandaag de tractatie voor de leerkrachten.
Doosjes gemaakt, met 3 chocolade kikkertjes erin.


Gebruikte materialen.
Papier is van Magnolia, eigenlijk te dik voor dit soort doosjes. Maar het papier paste zo goed bij de tractatie.
Op de witte labels, zijn kikkerkoppen gestempeld, ( waar ik haar leeftijd in geschreven heb) daarvoor een gedeelte van de stempel (Marianne Design) gebruikt.

                                                                                                   

donderdag 14 november 2013

Tractatie voor school

De kikkers komen uit het boek, Kindertraktaties knutselen het hele jaar door. Uit dit boek heb ik van het voorjaar de Dikkie Dik tractaties gemaakt.
De moeder van de jarige vond de kikkers nogal groen, maar ja kikkers zijn nu eenmaal groen, maar ze wilde ook gekleurde kikkers. Zo gezegd, zo gedaan. Nu zijn er een aantal kikkers met blauw bloed, of met geelzucht, een paar hebben zelfs roodvonk, en een aantal zijn al in oranje stemming.
Op mijn vraag aan de jarige hoeveel kinderen  er in de klas zitten , antwoordde ze veel. Met ruim dertig had ik in ieder geval genoeg gemaakt.







Op de onderste foto zie je de achterkant van de kikker. In de wasknijper is een plastic zakje van de Wibra (voor cacke pops) geklemd, waar je de tractatie in kunt doen. Voor de rondjes heb ik ponsen in 2 maten. gebruikt.

zondag 10 november 2013

Felicitatiekaart

Hoera, ze is 6 jaar geworden, dat kun je wel zien ..............aan de ballon.
Stempels zijn van Penny Black, ingekleurd met Derwent en gewone kleurpotloden .


zondag 3 november 2013

Cake of ijs, dat is de vraag.

Het is dus cake, niet gebakken in  papieren vormpjes, maar  in  ijsbekertjes Gezien in een thuisblad van een supermarkt (weet niet meer welke). Ging prima, 30 min op 160 graden. Bekertjes verbranden niet.
Recept van het beslag is 50 gram boter, 50 gram witte basterdsuiker, 1 ei en 50 gram zelfrijzend bakmeel of cakemeel (geen cakemix) en daar een veelvoud van, ligt  eraan hoeveel je wilt bakken. Bekertjes tot 4/5 onder de rand vullen. Daarna 30 min. op 160 graden in de oven. Na het afkoelen, smeer je boven op de cake een dun laagje glazuur (poedersuiker vermengen met een paar druppels water en roeren tot een dik  papje) en daar strooi je disco dip op. De parapluutjes maken het af.



IJsbekers gekocht bij de C 1000.