zondag 28 juli 2013

Stempelen en tape

Vijfjarige koos deze stempel uit en maakte voor mij een schilderijtje.
Met gekleurd tape (gekleurd plakband van het Kruidvat) ging ze de witte correspondentie kaart versieren. Ze vroeg naar mijn lievelingskleur en ging  met een blauwe viltstift aan de slag.
.


Het versieren met tape vindt ze erg  leuk, vandaar dat ze dit waterflesje ook nog even ging pimpen.



donderdag 25 juli 2013

Sea-card


Dezelfde distress stains gebruikt als bij de vorige kaart, faded jeans, broken china en peeled paint.
Op je sheet met de  drie stains verticale strepen naast elkaar smeren, daar  het natgemaakte papier doorhalen. Als het papier droog is, het woord Sea  stempelen.
Op  het tweede vel papier waterdruppels  (AJ stempel) stempelen en met clear gloss embossen en de rand afscheuren. Met stempelsmarkers in de 3 bovenstaande kleuren, de stempels van het zeepaardje en vis kleuren en afdrukken. Daarna wit gemat en op een lichtblauwe kaart geplakt.



donderdag 18 juli 2013

Kaart met vierkantjes


Van de stempel (voor de duidelijkheid dit is 1 grote stempel met 9 vierkantjes) 2 afdrukken gemaakt. De tweede afdruk, de ondergrond, wordt 2 keer gemat.
Op de eerste afdruk, ga je met een fijn penseel en de medium, verven, wat later wit moet blijven. Na het drogen, met 3 kleuren distress stains verven en meteen weer droogdeppen. Alle 9 vierkantjes los knippen en op de tweede stempelafdruk plakken .Door deze methode hoef je niets meer te meten.






Geverfd met medium en stains
Tweede afdruk, hoeft niet netjes



Gebruikte materialen

vrijdag 5 juli 2013

Rode schortkaart met de tekst hartelijk gefeliciteerd

Voor de schort, de pannenlappen en het keukengerei de mallen van Marianne Design gebruikt. De tegelachtergrond (blauw gemat) is papier uit het driemaandelijkse tijdschrift van Albert Hein. Net als het keukengerei, daar heb ik een pagina, waar pollepels opstonden voor gebruikt. Dit papier is stevig en mat, goed te gebruiken om mee te knutselen. Op de rood geblokte schort (papier van Eline Pellinkhof) is in het midden hartelijk gefeliciteerd gestempeld. Het gele vloeipapiertje moet een stofdoek voorstellen.