vrijdag 29 maart 2013

Paaschocolaatjes

Een paaskaart uit 2012 , wordt gepimpt voor een kaart in 2013














De paashaas wordt uitgeknipt, de achtergrond  aan de onderkant omgevouwen, waar de paashaas wordt opgeplakt en de kop van de haas wordt met dubbeltape bevestigd. De ruimte die zo onstaat is de plek voor het chocolaatje. Het geheel wordt op een paarse kaart geplakt.




  Het chocolaatje gaat in een plastic zakje, waar de label met de paashaas aan wordt bevestigd.





 

woensdag 27 maart 2013

Vrolijk Pasen

Voor deze kaarten kon ik eindelijk met de rolletjes washi tape aan de gang, voor het gaas op de achtergrond deze sjabloon gebruikt.













woensdag 20 maart 2013

Grote zus


Een kaartje gemaakt voor grote zus, met het kleine broertje.
Op de voorkant is het meisje uitgewerkt in 3 D, knipvel van Marianne Design en de tekst, ik word grote zus een aantal keren onder elkaar gestempeld en als ovaal uitgestansd.




Op de achterkant  musket chocolaadjes met "blauwe muisjes" in een zakje met een labeltje.



zondag 17 maart 2013

Make and take


Gisteren  bij Art Journey 2 van de 3 make and takes gedaan.
Een bruin zakje gemaakt: was al uitgestanst, (Tim Holtz) vouwen , stempelen,  in elkaar plakken en klaar is Kees, in dit geval het zakje.


De tweede make en take duurde wat langer. Een wit papiertje met geel (mustard seek) en rood (worn lipstick) distress inkt gesponsd. Het meisje gestempeld , daarna gemaskerd (bedekken) en het cupcakje gestempeld, zodat het meisje op het cupcakeje zit. Met een kwastje gedoopt in chloor, over de slagroom, armen, benen en het gezichtje gegaan, zodat ze weer wit worden.. Armen en benen vond ik een beetje licht, thuis nog met derwent potloden bijgekleurd. Het jurkje en de sokken zijn  geler gemaakt door met mustard seek distress inkt in te kleuren. Nog woorden erbij  gestempeld en gemat op geel karton.


dinsdag 12 maart 2013

Twee blauwe cupcakes, een echte en een nepperd


Twee blauwe cupcakes, ik begin maar met de nepperd.
Het cupcakeje  is gemaakt van vilt (zie ook gisteren). De twee babyschoentjes zijn een patroon van de Vrolijke Vilt Vriendjes. Het lintje gekocht bij 't Koekendiefie en het bedeltje is van Marianne Design. De kleine blauwe kraaltjes lijken een beetje op gekleurde muisjes. Eerst had ik ze verspreid opgenaaid, maar dat maakte het rommelig, zo in het rond vind ik het mooier.







Het andere cupcakeje is gebakken en versierd door het zusje van de baby, 5 jaar is ze. Blauwe cupcake Topping van dr Oetker gebruikt, bij de verpakking zitten 4 spuitmondjes, te koop in de supermarkt.  Het resultaat zie je op de foto.
Lijkt erg lekker, maar dat viel tegen, de blauwe topping vond ze niet lekker, dus alles werd er weer afgehaald en toen smaakte het weer goed.


.

maandag 11 maart 2013

Kraamkadootjes

Het papierentasje is versierd met slingers van vlaggetjes. De stempels zijn van Marianne Design, de naam van de baby is  op de vlaggetjes gestempeld.
In het tasje past het vilten cupcakeje met blauwe vilten schoentjes (morgen volgt de beschrijving).


Rechts een fotolijstje. Het beertje met klemmetje had ik gekocht, omdat ik  van dit beertje een stempel  heb. De voet van het lijstje is blauw en in mijn papier voorraad gezocht naar deze kleur, en vond dezelfde kleur blauw, tussen mijn voorraad verfkleurstaaltjes van Karwei.. Het beertje met cupcakes is een gedeelte van de stempel en gekleurd met Derwent potloden.

                    


Gebruikte stempels

donderdag 7 maart 2013

Babykaartje


Dit felicitatiekaartje gemaakt voor een pasgeborene. De bruine achtergrond is ter grootte van een bierviltje, op de witte cirkel (stans) is tekst geprint (geen stempel), de baby stempel is van Marianne Design en de blauw witte muisjes zijn met de perforator gemaakt.
Het is een staande kaart. En op de 2 kleine foto's kun je zien hoe ik de achterkant gemaakt heb, vouw je het open, kun je daar de tekst schrijven.







     Gevouwen achterkant